De pretmeloen - Kerstkoekjes met kurkuma
Zeef in een kom 250 g patisseriebloem en 25 g maizena. Meng 160 g zachte boter met een zoetstof naar keuze. Meet een gelijke hoeveelheid van 80 g kristalsuiker af. Ik kies voor Tagatose, maar ook Sucralose of Stevia lenen zich goed voor dit recept. Breng je koekje op smaak met een koffielepel kaneel en wat nootmuskaat. Ik verkies kurkuma om het deeg te kleuren. Een koffielepeltje volstaat.
Kneed alle ingrediënten samen tot een bal en laat die rusten op een koele plek gedurende een kwartiertje. Rol het deeg daarna uit tot ongeveer een halve centimeter dik en duw sterretjes of andere kerstvormen uit. De koekjes bak je lichtbruin op 180 graden gedurende een tiental minuten.
Tip: bak de koekjes op een stokje en verpak ze als kadootje met een lieve kerstwens voor de kinderen... groot en klein.