De pretmeloen - Knaller-cupcakes

maandag, 24 december, 2012 - 14:56

Het deeg van de cupcakes bereid ik aan de hand van een eenvoudig recept. Mix in een kom 125 g echte boter (op kamertemperatuur) met 125 g suiker tot je een luchtige massa bekomt. Voeg er vervolgens 2 eieren aan toe. Meng het tweede ei pas als het eerste volledig in het mengsel is opgenomen. Zeef 125 g patisseriebloem bij het beslag en mix alles op hoge snelheid onder elkaar. Tot slot roer je er een lauw mengsel door van 2 eetlepels volle melk met 50 g gesmolten pure chocolade. Vul je cupcakevormpjes met een eetlepel cupcakedeeg en schik hierop 3 of 4 Maltesers. Maltesers zijn die luchtige, krokante snoepjes in een chocoladen jasje... Ze zullen in je mond knallen bij elke hap!

Schep er een tweede eetlepel beslag bovenop. Het cupcakevormpje zou voor 2/3e gevuld moeten zijn. Plaats 3 Maltesers bovenop de cupcake alvorens ze in de oven te schuiven.

Bak de cakjes gedurende 20 minuten op 170 graden. Laat ze afkoelen en versier ze met glazuur en een laatste Malteser.

Ik wens jullie alvast een gezond en zoet 2013!

Nvdr: Bedankt Valerie aka De Pretmeloen voor al jouw fantastische en leuke bijdragen! Wie De Pretmeloen graag wil blijven volgen, dat kan via haar blog!