De Pretmeloen - Reuze bouletten en mini spaghetti

dinsdag, 13 september, 2011 - 17:11

Om voor vier personen reuze gehaktballen te maken heb je 500 g gemengd gehakt nodig. Ik laat de meisjes verse peterselie en 2 bruine boterhammen in kleine stukjes knippen. "Mama, je mag toch niet in boterhammen knippen", pleit Stella. "In mama haar keuken mag dat wel, Stella", argumenteert Emma. Ik knik bevestigend. De broodstukjes en fijne peterselie meng ik met 1 ei en wat peper en zout. Twintig vlijtige vingers kneden de massa tot een homogene brij. Nu rollen we samen reuze "bouletten".

Ik breng ondertussen een pan met water en een lepel groentebouillon aan de kook, om de gehaktballen in te garen. Daarna bak ik ze bruin in wat boter. De groentebouillon gebruik ik ook om de mini spaghetti in te koken. Naar mijn smaak mag er bij gehaktballen geen tomatensaus ontbreken, maar Stella en Emma brengen hun gerechtje liever op smaak met een eetlepel olijfolie en basilicumblaadjes. Reuze lekker!