De pretmeloen - Spin op je bord

maandag, 10 september, 2012 - 14:35

Merkwaardig genoeg werkt het. Althans aan onze tafel. Daarom duik ik de ijskast in op zoek naar een capricieuse vorm, waar ik een wonderlijk figuur kan uitsnijden.

Mijn oog valt op paprika’s. Niet zo’n moeilijke groente wanneer ik ze verwerk in saus. Vanwege de zoete smaak, zelfs in reepjes gesmaakt door mijn oudste dochter. 

Ik bekijk mijn gele paprika en maak kennis met Octaaf, de spin. Ik deel de grillige paprika in 2 en verwijder de pitten. Een deel van de paprika versnijd ik in 8 reepjes. In het andere deel kerf ik 8 gleufjes. De paprika wil ik vullen met een huisgemaakte couscous, maar je kan ook kiezen voor een smaakvolle gehaktmengeling of kruidige rijst.

Vul de paprika, alvorens de poten in de gleufjes te passen. Draai dan de paprika om op je bord, zodat de vulling niet meer zichtbaar is. Voorzie Octaaf nog van ogen en een mond. Wil je de paprika niet rauw eten, kan je het volledige gerecht heel even in de microgolfoven opwarmen. De hitte maakt de paprika mals.