De Pretmeloen - Thaise Maaltijdsoep

dinsdag, 13 september, 2011 - 17:11

Ik versnij worteltjes, een stronk prei en een groene paprika, en breng ze aan de kook in een grote pan met bouillonwater. Daar voeg ik een paar champignons aan toe en een handvol sojascheuten.

Ik gebruik geen ajuin, maar 3 teentjes knoflook, opgestoofd met een klontje boter. Terwijl de groenten zwemmen, maak ik blokjes van een kippeborst. Ik rijg 3 stukjes op een satestokje. Alvorens de kip te bakken, bestrijk ik de blokjes met een zoete mengeling van 6 eetlepels olie, een snuifje zout en een koffielepel Luikse siroop.

Wanneer de groenten gaar zijn, dompel ik mihoen in de maaltijdsoep. Dit is een dunne, chinese noedel, gemaakt van rijstbloem. Mijn soep werk ik af met een koffielepel wokolie en een scheut oestersaus.

Zo'n rijk gevulde soep opdienen, is voor Emma en Stella als een spelletje spelen. Ze raden eerst welke groenten ik allemaal gebruikt heb en brengen dan hun vorderingen "met stokjes eten" ten tonele.