De Pretmeloen - Verjaardag zonder suiker

dinsdag, 13 september, 2011 - 17:12

Wil je het zelf uitproberen? Meng 150 g gesmolten boter met 200 g honing. Zeef in een kom 200 g speltbloem, 50 g zelfrijzende bloem en een zakje bakpoeder. Voeg hier 3 eieren aan toe. Roer alle ingrediënten goed door elkaar. Giet het deeg in een ingevette vorm en bak gedurende 45 minuten op 180 graden.

Een verjaardagstaart hoort er feestelijk uit te zien. Je kan het deeg in leuke papieren bakvormpjes bakken. Om te versieren kan je achteraf opgeklopt eiwit en vers fruit gebruiken. Het eiwit klop je stijf zonder suiker. Wil je het toch zoet maken, meng dan een koffielepel honing voor elk ei dat je gebuikt. Meng de honing pas als het eiwit al redelijk stijf is, om te vermijden dat je het niet opgeklopt krijgt.  Je kan het eiwit met een kleine brander een bruin kleurtje geven. Het eiwit zwelt ervan op, en geeft een instant “waauw”-effect.