De Pretmeloen - Verrassingspannenkoek

dinsdag, 13 september, 2011 - 17:11

Ik drijf mijn experiment ten top door de koemelk te vervangen door amandelmelk. Deze plantaardige melk bevat geen cholesterol en geen lactose. (Let echter wel op als je allergisch bent voor noten!) Onder het mom van "de verrassing", verklap ik niets over mijn alternatieve ingrediënten. Zouden Emma en Stella het verschil proeven?

Om het beslag te maken meng ik 325 ml amandelmelk met 125 g boekweitmeel en 1 ei. Het mengsel is plakkerig, maar met een handige draai, vormt het een egale cirkel in de hete pan. Spannend. Het bakken gaat vlot. Ik geef toe dat de geur niet even zoet, lees minder aantrekkelijk, is. Even later dien ik dampende pannenkoeken op. Emma eet ze met Agavesiroop. Stella kiest notenpasta. Er wordt gesmuld... en ik zwijg over boekweit en amandelmelk. Wat niet weet... of is het "mother knows best" ;-)