De Pretmeloen - Water met een smaakje

dinsdag, 13 september, 2011 - 17:12

Voor verfrissende ijsthee trek je van 2 zakjes "kabouterthee" (verkrijgbaar in de natuurwinkel) 1 liter thee. Laat het afkoelen en voeg er een handvol ijs aan toe. Leuk met kinderen is de ijsblokjes stuk slaan, alvorens ze in je glas te doen. Leg ze in een keukendoek en sla ze klein met een houten lepel. Je kan de thee op smaak brengen met citroenschijfjes of enkele partjes van een roze pompelmoes. Vind je de drank te zuur? Roer wat honing, rietsuiker of chicoreisiroop in je glas. Wie van een exotisch houdt, kan wat verse gember persen om aan de drank toe te voegen.

Mijn lievelingsdrank is bruisende ananas met munt. Ik kneus een handvol muntblaadjes in een hoog glas en vul het met bruiswater. Om af te werken gooi ik er wat blokjes diepgevroren ananas bij. Ik heb steeds een doosje fruit in de diepvries liggen, maar je kan ook verse ananas in de diepvries hard laten worden. De ijskoude blokjes geven weinig smaak aan je muntwater, maar zijn heerlijk verkoelende snoepjes, waar de kinderen van smullen.

Frambozenwater is onze "koele-meisjes-drank". Kneus een 10-tal frambozen met een stamper. Voeg er naar smaak appelstroop of honing aan toe. De brij vormt een stroopachtige basis waar je plat of bruiswater aan kan toevoegen. Als decoratie kan je bij het maken van ijsblokjes, frambozen of blauwe bessen in de houder steken. Het resultaat zijn fruitige ijsblokjes. Ook de welgekende fruitsate kan je een uurtje in de diepvries leggen: kleurrijke decoratie voor je cocktail en een gezonde knabbel!