De Pretmeloen - Zoute crackers

maandag, 17 oktober, 2011 - 11:45

Meng in een kom 250 g bloem, 7,5 g zout, 2,5 g currypoeder (als alternatief kan je ook paprikapoeder gebruiken) en 2 g gedroogde basilicum. Snij 120 g koude boter in kleine blokjes van 1 cm en voeg die aan de droge ingrediënten toe. Kneed met je vingers de boter door het bloemmengsel tot je een korrelige massa krijgt. Voeg 3 soeplepels ijskoud water toe en kneed het mengsel opnieuw. Je zal merken dat de massa aan elkaar begint te kleven. Voeg indien nodig nog 3 soeplepels water toe. Wanneer je met je vingers in het deeg knijpt en de vorm blijft, is je bereiding klaar. Maak van je deeg een vorm van ongeveer 3 cm dik. Wikkel het in vershoudfolie en laat het 1 uur in de ijskast rusten.

Verwarm de oven tot 170 graden. Kneed het deeg even tussen je handen en rol het dan uit tot ongeveer 3 mm dik. (Het deeg zal in de oven opzwellen.)

Nu kan je de vorm van je cracker kiezen. Snij met je mes lange stukken om zoute sticks te maken. Kies voor grotere vierkanten stukken om te serveren bij een stukje kaas. Of steek cijfers uit om je kinderen te verrassen! Bak de crackers gedurende 10-15 minuten, naargelang de grootte van je koekje.