De vergeten groenten van Frank Fol

donderdag, 21 november, 2013 - 20:30


Bloedwortel
Bloedwortel is zoeter dan een gewone oranje wortel. En ook: gezonder! Hoe feller de kleur, hoe meer anti-oxidanten er in een groente zitten. 

Peterseliewortel

Peterseliewortel is heel aromatisch. Hij is heel lekker om te barbecueën: je hoeft de wortel niet op voorhand te blancheren, maar serveer hem krokant gebakken. De gerookte smaak is overheerlijk!

Wortelkervel
Wortelkervel is een erg aromatische groente met een kastanjesmaak en een ietwat zoete toets. Je kan de wortel als Parmezaan gebruiken: rasp hem vlak voor het opdienen vers over je bereiding. Zeer speciaal!

Palmkool
Palmkool is bij ons zo goed als verdwenen en zeer onbekend. Het is te vergelijken met boerenkool, maar zeer leer-achtig van textuur, maar dus wel héél erg gezond. Het smaakt zeer 'kolig', dus je snijdt de groente best zo fijn mogelijk. 

Anijspaddenstoel of akkerzwam
Anijspaddenstoelen komen veel meer voor in Nederland. Ze hebben een sterke anijsgeur, en zijn qua gebruik te vergelijken met de gewone Parijse champignon. In België zijn ze quasi onvindbaar. 

Molsla
Molsla is zeer decoratief, en wordt het best rauw gebruikt, om gerechten mee af te werken.

Bietjes in verschillende kleuren
Wij kennen natuurlijk vooral de rode biet, maar er zijn een heleboel verschillende kleuren bietjes. Ze zijn ideaal om een mooi kleurenspel in het bord aan te brengen, en gebruik ze in verschillende texturen: rauw gemarineerd, gekookt, als crème,...