De VTM Koken Smaakroute: ontdek de lekkerste plekjes van Hasselt met Guus en Dries

dinsdag, 21 april, 2015 - 17:35

Beginnen doen ze met een Hasseltse koffie. Eén van de plaatsen waar ze nog een echte Hasseltse koffie maken is café Vogelsanck. Deze brasserie stamt uit de 19de eeuw en is dus één van de oudste zaken van Hasselt. Het geheime ingrediënt van deze koffie? Jenever natuurlijk. Om meer te weten over deze jenever trekken Guus en Dries naar het Jenevermuseum, het mekka voor al wie houdt van sterke dranken. De jeneverstoker des huizes geeft ons duo een uitgebreide uitleg over het stookproces en de soorten jenever. Afsluiten doen ze met een proevertje natuurlijk.

 

 

Jenever is echt wel overal in Hasselt. Zo wordt het ook gebruikt in de Hasseltse paté. Dit streekproduct kan je proeven bij slagerij Quetin, gelegen in het kleine en gezellige Maastrichterstraatje. Daarna gaan ze op bezoek bij chocolatier Boon. In het 280 jaar oude herenhuis in de Paardsdemerstraat huist een walhalla voor alle chocoladefans. Patrick Mertens is de drijvende kracht achter de chocolade en pralines. Hij werkte eerder voor Callebaut en begon een paar jaar geleden deze zaak. In geen tijd groeide dit uit tot dé chocoladezaak van Hasselt. Naast pralines kopen kun je kijken hoe de pralines gemaakt worden en proeven van heerlijke koffie.

 

 

Voor hun laatste plekje nemen Dries en Guus ons mee naar de hoogste bar van Hasselt. Helemaal bovenaan het Radisson Blu Hotel bevindt zich de Sky Lounge. In deze bar kan je niet alleen genieten van een lekkere cocktail of een smakelijke aperitief, maar vooral ook van het prachtige uitzicht over Limburg. Perfect als afsluiter na een diner in het pop-uprestaurant van Guus en Dries.

 

 

 

Download hier je VTM Koken Smaakroute!

 

Meer info:

  • Vogelsanck, Demerstraat 99, Hasselt
  • Jenevermuseum, Witte Nonnenstraat 19, Hasselt
  • Boon, Paardsdemerstraat 13, Hasselt
  • Sky Lounge - Radisson Blu, Torenplein 8, Hasselt
  • Quetin, Maastrichterstraat 14, Hasselt