De Zwinregio heeft hoogste culinaire score ter wereld!

woensdag, 9 januari, 2013 - 14:49

De culinaire Kyoto-norm

De gerenommeerde nieuwssite The Huffington Post heeft een nieuwe term, nl. 'sterrendichtheid' in het leven geroepen. Hierbij gaan ze berekenen hoeveel Michelinsterren je per 100.000 inwoners in een stad kan optekenen. Kyoto prijkt helemaal bovenaan de lijst met 9,3 sterren per 100.000 inwoners. Maar dat is buiten de Zwinregio gerekend. Dat is natuurlijk geen stad, maar los daarvan biedt deze regio 13,2 per 100.000 inwoners. Een unicum wereldwijd!

Reden genoeg voor Toerisme Knokke-Heist om in 2013 voor de vierde keer de brochure ‘Toprestaurants in de Zwinregio 2013’ voor te stellen, ditmaal in restaurant Cuines, 33. Dit restaurant ging vorig jaar pas open, maar kon op één jaar tijd uitgroeien van nobele onbekende tot een klassezaak bekroond met een Michelinster én de titel van Gault&Millau’s nieuwste ontdekking in Vlaanderen (15/20).

In de gids, die je hier kan inkijken, vind je alle sterrenrestaurants en de restaurants met een Gault&Millau-score vanaf 13/20 terug. Bovenaan het lijstje prijken kleppers als Oud Sluis (Sluis), Hertog Jan (Brugge) en De Karmeliet (Brugge), maar je kan ook culinair hoogstaande nieuwkomers ontdekken, van Blankenberge tot Cadzand, over Damme en Brugge. Ook Chocolatier M, Gault&Millau chocolatier van het jaar, verdient zijn plaatsje in de ‘Toprestaurant in de Zwinregio 2013’-gids.

Op naar’t zeetje om eens goed uit te waaien, maar vooral voor nieuwe culinaire ontdekkingen!