Deze week te gast in de Keuken van Sofie: Dina Tersago

maandag, 24 maart, 2014 - 11:56

Van maandag 24 tot en met vrijdag 28 maart 2014 ontvangt Sofie niemand minder dan VTM-presentatrice Dina Tersago. Voor Dina de aftrap geeft voor het tiende seizoen van Boer zkt vrouw om 20.35, komt ze dus eerst langs in De Keuken van Sofie om 18.05. Dina: “Het was een heel leerrijke ervaring, koken met Sofie. Je krijgt zin om thuis te gaan experimenteren. Het komt erop neer dat je gewoon dingen moet uitproberen. Op mijn boodschappenlijstje staat voortaan: arachideolie om mee te bakken, rotskoekjes, verse vis van de markt, ijzerkruid en kikkererwten. :-)

De Keuken van Sofie met Dina Tersago, van 24 tem 28 maart 2014 om 18.05<br />
bij VTM. De Keuken van Sofie met Dina Tersago, van 24 tem 28 maart 2014 om 18.05<br />
bij VTM.

Op maandag 24 maart kookt Sofie het gerecht dat Dina terug brengt naar vroegere tijden: fricandon met appelmoes en gebakken patatjes op grootmoeders wijze. Dina krijgt nog steeds het water in de mond als ze terugdenkt aan de fricandon van haar bomma. Zelf heeft Dina nog nooit een fricandon zo lekker kunnen klaarmaken als haar grootmoeder, maar Sofie helpt haar graag op de goede weg. 

Dinsdag 25 maart is de meest verrassende dag voor de gasten van Sofie, want dan maakt ze iets dat haar gezelschap absoluut niet lust. Voor Dina is dat gepocheerde oesters met geitenkaas en koriander. Ze huivert bij het idee dat ze een oester moet eten, maar Sofie tracht haar te overtuigen door de oesters te pocheren in een lekkere saus. Ook voor geitenkaas en koriander haalt Dina haar neus op… en toch hoopt Sofie dat Dina haar bereiding met deze ingrediënten lekker vindt.

Woensdag 26 maart is dan weer de favoriete dag voor de gasten, want dan bereidt Sofie hun lievelingsgerecht. Voor Dina is dat tagliatelle met scampi’s en currysaus. Hoewel ze er echt verzot op is, heeft Dina het zelf nog nooit klaargemaakt. Sofie geeft er haar eigen interpretatie aan en gelukkig is Dina enthousiast: “Nog nooit een currysaus gemaakt op die manier, heel verrassend!”

De Keuken van Sofie met Dina Tersago, van 24 tem 28 maart 2014 om 18.05<br />
bij VTM. De Keuken van Sofie met Dina Tersago, van 24 tem 28 maart 2014 om 18.05<br />
bij VTM.

Donderdag 27 maart neemt Sofie haar gezelschap mee op culinaire reis. De maaltijd waar Dina het meest van genoten heeft buiten de landsgrenzen, is een mezze. Toen ze twee jaar geleden naar Cyprus reisde, at ze daar voor het eerst de typisch Griekse gerechtjes. Sofie en Dina bereiden samen tatziki, tomatensalade, houmous, inktvisringen, gamba’s, en sagnaki (gebakken kaas). En om helemaal in de sfeer te komen, doen Sofie en Dina de Griekse traditie van het borden gooien alle eer aan want ‘scherven brengen geluk’. Dina: “We waanden ons echt in Griekenland en hebben ons dik geamuseerd. We maakten zelfs brokken op de tonen van de Sirtaki!”

Op vrijdag 28 maart,de laatste dag van het kookverhaal voor Dina, weet Sofie zoals altijd af te sluiten met een heerlijk zoete zonde. Hoewel Dina weg is van de geur van gebakken taart én het zelf graag wil leren maken, is ze eigenlijk helemaal geen zoetebek. En toch kan Sofie haar wel degelijk bekoren, meer bepaald met haar met zelfgemaakte frangipanetaartjes.

De Keuken van Sofie zie je elke dag om 18:05 bij VTM. Ontdek alle recepten op VTM Koken: link.