Deze week te gast in de Keuken van Sofie: Ian Thomas

woensdag, 30 september, 2015 - 09:38

Naar goede gewoonte starten we onze week met een gerecht uit Ian’s prille jeugd. Hij is al jaren verzot op Moussaka, dus we gaan op zoek naar een gehakt vervanger en plantaardige kaas om de ovenschotel af te werken. Ian is in zijn nopjes en vraagt of ik zijn persoonlijke chef wil worden tijdens z’n toekomstige wereldtournee. ;-).

Dinsdag vertelt Ian dat ie gruwelt van aubergines… heb geen medelijden en samen bereiden we een lasagne met champignons, een lekkere tomatensaus en natuurlijk… aubergines. Ondanks dat we er een wortelkokossoepje bij maken, blijft het bang afwachten hoe Ian reageert bij de eerste hap van de lasagne…

 

 

 

Woensdag staat gelukkig het favoriete gerecht van onze rijzende ster op het menu: bananenbrood. Een kruising tussen cake en volkorenbrood. Wanneer het bananenbrood in de oven staat, maken we een ‘healty juice’ dat past bij iedere gelegenheid.

De dag daarna duiken we de Marokkaanse keuken in met zadencrackers met munt, raz el hanout, hummus en granaatappel. Ian kan dit eenvoudige recept appreciëren, want hoe getalenteerd hij ook is, de keuken is voor hem één grote onbekende… ;-)

 

 

 

Op vrijdag verklaren we het weekend officieel voor geopend met een plantaardige milkshake, ijsjes en een smeuïge zelfgemaakte choco. Tijdens het proeven waant Ian zich meteen in de zevende vegan-hemel. Missie geslaagd!

 

x Sofie