Dineren met Facebook

maandag, 26 september, 2011 - 10:23

Dat blijkt uit Britse cijfers van Mars Food. Maar van totale eenzaamheid is geen sprake want velen blijven via sociale netwerksites in contact met anderen. Het is tegenwoordig een trend om te eten voor je computer, tv of gameconsole. Dit is vooral eigen aan mannen, 60 procent van hen doet dit. Vier op de tien moeders en drie op de tien studenten eten ook meermaals per week aan een dergelijk elektronisch apparaat.

Opvallend is dat meer dan de helft enkel met een vork eet en dat maaltijden tegenwoordig ook meer op een snack lijken. Veertig procent van de bevolking eet 's ochtends, 's middags en 's avonds snacks.

Kunnen we dan niks meer in de keuken? Toch wel, de snelle hap heeft eerder met tijdsgebrek te maken. Slechts een op de tien zegt dat ze niet weten hoe te koken, bij vrijgezellen is dit 15 procent. Driekwart van de single mannen kookt met vooraf bereide ingrediënten of warmt kant-en-klare gerechten op. Ook drie op de tien mama's serveert dit minstens een keer per week aan haar kroost.