Dineren op de dieetcruise

maandag, 17 oktober, 2011 - 10:42

Een van de eerste zinnen is zonder twijfel: het eten was lekker. Na een reis keren we dan ook vaak met wat extra vakantiekilootjes terug. Maar er zijn ook andere reizigers.

Vanaf januari kan je immers op dieetcruise. Dan vertrekt de MSC Fantasia voor de eerste keer op dieetcruise vanuit de haven van Genua (Italië). Zijn er dan alleen maar wortelsapjes en fruitshakes aan boord? Integendeel, tijdens de dieetcruise kan je 'normaal' dineren. Volgens Erminio Eschena, de directeur van MSC Cruises in België, heb je op reis eindelijk echt tijd om degelijke maaltijden te eten. Zonder stress. "Dan pas ontdek je het plezier van evenwichtig tafelen."

Hoe moeten we ons zo'n dieetcruise dan voorstellen? Aan boord zijn heel wat voedingsexperts die je ondersteunen, je krijgt een strak sportschema voorgeschoteld, er zijn gezonde kookcursussen en je kan een persoonlijke gezondheidsanalyse laten uitvoeren. Na twaalf dagen zou je fit, gezond en mooi gebruind de Italiaanse kust moeten bereiken. Het voedingsschema is gebaseerd op de leer van de bekende Franse arts Pierre Dukan. Een deel van de gerechten bevat dan ook zo weinig mogelijk koolhydraten en veel proteïnen. Al zijn er ook wel buffetten met minder gezond eten.

Veel hangt op de dieetvakantie dus af van je karakter. Net zoals thuis.