Dit weekend: Vini birre ribelli "salon der rebelse bieren en wijnen"

Dit weekend: Vini birre ribelli "salon der rebelse bieren en wijnen"
dinsdag, 22 november, 2016 - 13:45

Wie houdt van ambachtelijke bieren en duurzame wijnen moet dit weekend, 26 en 27 november, naar Brussel afzakken. Het festival 'Vini, birre, ribelli' wordt al voor de derde keer georganiseerd. Dit jaar verhuizen ze van de Heyzel naar de Citroën garage. Omwille van uitbreiding en plaatsgebrek. Wel maar eenmalig, want de garage wordt tot museum verbouwd.

In 2015 bezochten 3200 mensen het salon, een verdubbeling ten opzichte van de eerste editie in 2014, en dat terwijl Brussel kreunde de gevolgen van de aanslagen in Parijs. Dit jaar mikken ze op 4500 bezoekers. Geen Megavino dus, maar een middelgroot festival. 

Net zoals andere jaren focust het festival op de alternatieve wereld van het brouwen en wijn produceren. Geen industriële grootschalige producten dus, maar ambachtelijke en duurzame wijnmakers, geuzestekers en bierbrouwers. Passie en ambacht, daar draait het om. Je kan er proeven, kopen, luisteren naar producenten, workshops volgen en voorleessessies bijwonen.

"Slow food, slow beer and slow wine"

Het festival breidt uit en maakt er dit jaar een punt van om zo weinig mogelijk afval te verzamelen. Zero Waste dus. Een primeur in België. Verder wordt het festival dit jaar erkend en ondersteund door Slow Food International, een beweging die zich inzet voor de duurzame productie van voedsel. Tenslotte wordt ook de lambiek, officieel geëerd als gastronomisch werelderfgoed. 

Vini birre ribelli, een aanrader.

Meer info over het festival vind je hier.