Dominique Persoone over zijn ultieme 'taste'

donderdag, 14 november, 2013 - 21:00

 

Wat is voor jou de ultieme taste?

"Dat moet voor mij een perfect evenwicht zijn tussen zoet en zuur, en met verschillende texturen: zacht, hard, crunchy,… Dat hoeft dan ook niet per sé een zoet gerecht of dessert te zijn voor mij. Dat hoeft voor mij geen technisch perfect gerecht te zijn. Zo zei Einstein ooit: “Imagination is more important than knowledge”."

Wat is het verschil tussen België en Nederland?

"Voor mij is er echt geen enkel verschil op culinair niveau. Vroeger was Nederland misschien minder gastronomisch, maar die schade is ondertussen helemaal ingehaald!"

Naar welke Belg of Nederlander kijk jij op?

"Uiteraard Sergio Herman! Wij zaten ooit aan de kokschool in dezelfde klas. Ongelofelijk wat Sergio allemaal al heeft verwezenlijkt. Hij is voor mij de absolute topper! Ik werk ook met hem samen om exclusieve pralines te ontwikkelen voor zijn restaurants."

Wat lust je echt niet?

"Campari en pompelmoes. Bij The Chocolate Line ga je daar dan ook geen pralines mee vinden."

Wat zou jouw ‘laatste avondmaal’ mogen zijn?

"Zurkelpatatjes (zurkel = een soort zure spinazie) met vleesjus in een kuiltje in de puree met een worst of kotelet. Het is iets dat mijn vrouw altijd maakt als ik terugkom van lange reizen of expedities. En dat mag dus gerust het laatste zijn wat ik eet!"

Wij hadden eerder iets zoet of een dessert verwacht?

"Ik ben niet per sé een zoetebek. Meer nog: ik heb een hekel aan té zoet! Dat is vaak het probleem met goedkope chocolade: die is te zoet. "