Download je gratis duoticket voor het Voedingssalon

voedingssalon
vrijdag, 30 september, 2011 - 10:30

In de herfst strijkt naar goede gewoonte het Voedingssalon neer in Brussels Expo. Voor de tweede keer op rij, na een succesvolle Viëtnamese ervaring, staat het Voedingssalon opnieuw in het teken van een gastland. Dit jaar mag Italië de honneurs waarnemen. Ook het inmiddels bekende degustatietheater staat in het teken van Italiaanse kookdemonstraties.

En het goede nieuws is, je kan hier jouw gratis ticket downloaden!

Het salon opent alvast met de Belgische topchef Wout Bru, die met zijn zuiderse ervaring - Wout Bru heeft twee restaurants in Eygalières in de Provence - een kookdemo zal geven en tonen hoe je een perfecte Italiaanse risotto moet maken. Ook huischef Stefaan Daeninck, die drie kookdemo's per dag animeert, zal massa's tips geven voor geslaagde Italiaanse gerechten. Alle tips en tricks zullen gebundeld worden in een handig receptenboekje, zodat je ook thuis meteen aan de slag kunt.

Naast Italiaanse fijnproeverij kan je op het Voedingssalon ook terecht voor de nieuwe culinaire trends. Food Discovery toont de laatste innovatieve producten en trendy vieruurtjes vind je in de hoek van Coffee & Tea Time. Maar ook aan verantwoord koken wordt aandacht besteed op het Voedingssalon. Zo komt dierenrechtenorganisatie Gaia 'Faux Gras de Gaia' voorstellen. Dit is een 100% diervriendelijk alternatief voor foie gras. Faux Gras is een plantaardige paté op basis van witte wijn, champagne en truffel.

Het Voedingssalon vindt plaats van 8 tot en met 23 oktober in Brussels Expo.