Drie nieuwe tweesterrenrestaurants in Michelin gids Nederland 2013

maandag, 26 november, 2012 - 12:16
restaurants

Hieronder bevinden zich drie nieuwe die dankzij hun goede, veelal jonge, chef-koks bijdragen aan de kwaliteit van de Nederlandse gastronomie.
Kenmerkend voor de selectie van de MICHELIN gids Nederland 2013 is de constantheid in kwaliteit waarbij enkele restaurants een bijzondere evolutie laten zien.

In de selectie van 2013 krijgt restaurant Aan de Poel in Amstelveen (Amsterdam) er een tweede ster bij. Dit zeer aantrekkelijke restaurant aan een meer is met zijn eigentijdse interieur een succes voor zowel de lunch als het diner. Chef-kok Stefan VAN SPRANG presenteert een intelligente en creatieve keuken met zeer subtiele smaken.
Ook De Treeswijkhoeve in Waalre krijgt er dit jaar een tweede ster bij. Chef-patron Dick MIDDELWEERD heeft de keuken van zijn ouders laten evolueren van traditionele kwaliteit naar een duidelijke en persoonlijke eigentijdse stijl. Ten slotte is Moshik ROTH erin geslaagd om het tweesterrenniveau van zijn restaurant ’t Brouwerskolkje in Overveen (Haarlem) te evenaren in zijn nieuwe hippe etablissement &samhoud places in Amsterdam.

Ook de vier nieuwe éénsterrenrestaurants laten een spannende evolutie zien. Bloks in Amersfoort is op een zeer natuurlijke wijze van een Bib Gourmand uitgegroeid tot een verfijnde en sierlijke keuken. Chef-kok Marco BLOK houdt daarbij zijn bijzonder scherpe prijs-kwaliteitsverhouding in het oog. Bord’eau is het nieuwe restaurant van hotel de l’Europe in hartje Amsterdam. Dit nieuwe restaurant onderscheidt zich door een sobere, elegante en geraffineerde keuken volledig in lijn met het interieur. Kaagjesland in Reeuwijk biedt een verleidelijke en actuele keuken waar in de loop der jaren altijd goede chef-koks hebben gewerkt en dit uit zich in een constante groei in kwaliteit. Tot slot krijgt ook HanTing Cuisine in Den Haag een ster. Chef-kok Han brengt Aziatisch geïnspireerde gerechten waarbij hij producten, smaken en technieken uit Oost en West fusioneert. Kenmerkend is de trendy atmosfeer met een gevarieerd, veelal jong en terugkerend publiek.

De MICHELIN gids Nederland 2013 beperkt zich zeker niet tot sterrenkeukens. Zonder aarzelen kan men ook kiezen voor één van de 105 adressen die onderscheiden worden met een Bib Gourmand. Deze restaurants serveren een lekkere maaltijd tegen een betaalbare prijs (maximum 35 euro of 36 euro in Amsterdam).