Duurzaam eten op Wereldgezondheidsdag
Vandaag gaan we voor eerlijke en gezonde producten. Supermarkten springen al een tijdje meer op de kar. Bioproducten, huisgemaakte gerechten en fairtrade spelen niet meer alleen in gespecialiseerde shops een belangrijke rol. Steeds meer mensen willen dan ook weten waar hun producten vandaag komen. Consumenten houden almaar meer rekening met duurzaam en verantwoord eten. Of je kan nog een stapje verder gaan. Waarom geen groenten uit eigen moestuin? De trend om groenten uit eigen tuin te eten hangt samen met de populariteit van streek- en seizoensproducten. Woon je in de stad? Ook dan kan je eigen kruiden, tomaatjes of aardbeien kweken. Zelfs op een miniterras. Toch niet zo'n zin om zelf aan de slag te gaan? Dan is een restaurantbezoek een goed alternatief. Eerlijke producten staan tegenwoordig meer en meer centraal op de menukaart, net zoals huisgemaakt en vers de nieuwe standaarden zijn. Vandaag laten we voorverpakt voedsel, waar duizenden kilometers transport met een hoog energieverbruik voor nodig is, alvast voor wat het is. Misschien smaakt het naar meer.