Duvel Tripel Hop wint Consumententrofee

dinsdag, 5 juni, 2012 - 16:03

De Duvel Tripel Hop is nog maar sinds april op de markt en valt dus duidelijk in de smaak. De gewone Duvel wordt van twee hopsoorten gebrouwen, dit speciaalbier wordt elk jaar met een andere, derde hopvariant gebrouwen. Dit jaar is dat de hopvariant Citra, afkomstig van de Yakima Vallei in Washington. Brouwerij Moortgat wilt door drie hopsoorten te gebruiken, meegaan in de trend van bittere bieren. De Citra hop zorgt nochtans wel voor een frisse toets van pompelmoes en tropisch fruit.

Duvel Tripel Hop moest het podium delen met Peated Oak Aged Embrasse (De Dochter van de Korenaar) en het ook recent gelanceerde Seef Bier. Die bieren behaalden respectievelijk de tweede en derde plaats. Vorig jaar was de eerste plek nog voor de Vicaris Tripel.

Zythos vzw is een overkoepelende federatie van bierproeversverenigingen en zet zich in voor de verdediging van de bierconsument en de Belgische biercultuur in het algemeen. Momenteel telt de organisatie 35 lokale verenigingen en op die manier vertegenwoordigt ze meer dan 3000 bierproevers. Elk jaar organiseren ze ook het Zythos Bierfestival.

Wie nog van de Duvel Tripel Hop wil proeven moet zich haasten. Het bier verkoopt in no-time uit.