Duvelorium geopend in Historium Brugge

maandag, 26 november, 2012 - 11:27

Op 25 november opende Historium op de Grote Markt in Brugge. Daarmee krijgt Brugge een toeristische attractie van formaat bij en dat is niet alleen leuk nieuws voor de 4 miljoen toeristen die Brugge jaarlijks bezoeken, ook de Belg kan er zeker iets opsteken. Historium is namelijk geen gewoon museum maar een echte belevingsattractie waarin de bezoeker een fascinerende reis maakt naar het roemrijke Brugge anno 1435. Een teletijdsmachine die je meevoert naar historisch Brugge maar je tegelijkertijd het Brugge van vandaag beter leert begrijpen.

Genieten met de 5 zintuigen en daarbij wordt “smaak” op een zeer originele manier uitgelicht. In dit prachtige historische pand zal namelijk een uniek Grand Beer Café huizen, gedoopt Duvelorium waar een selectie van de beste bieren van België worden geserveerd en waar iedereen kan genieten van het prachtige zicht op de Brugse Grote Markt. Duvelorium is een unieke samenwerking tussen Historium en brouwerij Duvel Moortgat.  

Michel Moortgat, CEO Duvel Moortgat legt uit: “Brugge heeft een zeer rijke geschiedenis en kan hier dat verhaal op een originele manier vertellen. De vele bezoekers maken kennis met Belgische traditie en vakmanschap. Dit is dan ook het uitgelezen moment om hen te laten genieten van een andere Belgische trots, namelijk onze speciaalbieren.”

Belgische bieren

De vijf zintuigen worden geprikkeld door middel van film, decor en speciale effecten. Proeven en genieten van verschillende Belgische speciaalbieren, dat kan in het Duvelorium. Onder meer Duvel, Vedett, de bieren van brouwerij Achouffe, Liefmans en De Koninck zullen er geserveerd worden. Het balkon biedt een adembenemend uitzicht op de Grote Markt van Brugge. In de shop kunnen bezoekers de bieren en speciale pakketten aankopen. Voor Historium werd er een Historium Duvel glas ontwikkeld dat enkel te koop wordt aangeboden in het museum. Een mooi souvenir en een must have voor elke Duvel liefhebber.

Duvelorium is elke dag geopend van 10 tot 18 uur en op donderdag van 10 tot 21 uur.

 

Meer info op hun website