Een echt culinair uitstapje

dinsdag, 13 november, 2012 - 11:09

Het is een trend overgewaaid uit het buitenland: een echte luxe kruidenier met heerlijke verse producten van topkwaliteit en luxueuze verwennerijtjes. Champignons staan mooi uitgestald in rieten manden, vis en schaaldieren liggen op een dikke laag ijs en het vlees rijpt in een speciaal daarvoor geklimatiseerde kast. Rijen conserveren, flessen en bokaaltjes met leuke opdrukken doen je spontaan naar een mandje grijpen en cadeaupakketjes samenstellen. Echt om honger van te krijgen!

Je buikje rond eten, dat kan je bij Foodstock meteen pal in het midden van de winkel doen. Je vindt er een restaurant waar je tijdens het winkelen gemakkelijk de voetjes onder tafel kan schuiven en genieten van de keuken van niemand minder dan chefkok Kasper Kurdahl.  Ducasse in Parijs, Jean-Georges in New York, Don Alfonso in Napels, Mikuni in Tokio en zelfs El Bulli in Catalonië staan op zijn CV.

Wie op zoek is naar dat ene exclusieve ingrediënt, onder de kerstboom wilt bezaaien met culinaire geschenkjes of vooral zichzelf eens gastronomisch wilt verwennen, vindt waarschijnlijk zijn gading wel bij Foodstock