Een mooie feesttafel met Pomax

woensdag, 27 november, 2013 - 17:30


De keuze van de decoratie op tafel is iets waar meestal licht wordt overgegaan, maar bij Pomax is dit juist héél belangrijk. De decoratie zijn de puntjes op de’i’, die een tafel naar een ander niveau brengt.

Voor deze feestsetting hebben we gekozen  voor de ‘Legendes D’Hiver Collectie’. We zijn gestart met onze tafel te bedekken met een ‘Basic‘ kwaliteitslinnen in het wit, dat ook  beschikbaar is in 6 andere kleuren en 3 formaten (vanaf €70.50) en dit met  bijpassende servietten. Vervolgens hebben we het wit ‘Duchesse’ servies  in fijn aardewerk, ook bestaande in 4 kleuren en in verschillende formaten, gaande van een dessertbordje tot een groot presentatiebord en bijpassende kommetjes. (€8.10 - €13.75)

De kristalglazen komen uit de ‘Trocadero’ collectie en zijn verkrijgbaar in 5 variaties (€15.50). De aankleding van de borden gebeurde door twee formaten ‘Julienkransen’ in artificieel bont onder de borden te plaatsen (€14,20 - €31,90). Deze geven het servies een extra warme en feestelijke toets. De zwarte metalen ‘Amadeus’ kandelaars (€66 - €110), de grote glazen snoepbokaal Gourmet’(€42.95) en de 2 fantastische, verzilverde koekjestrommels (set van 2  - €41.90) maken deze feesttafel compleet! 

Tips:

  • Dek je tafel steeds in spiegelvorm, wie aan de ene kant zit krijgt graag hetzelfde beeld te zien als de persoon aan de andere kant van de tafel.
  • Start met de decoratie in het midden van uw tafel te schikken alvorens u uw borden en glazen plaatst.
  • Steek uw kaarsen een geruime tijd voor uw gasten toekomen aan; net aangestoken kaarsen ogen niet mooi. En zeker NIET aansteken als de gasten al binnen zijn!
  • Trek uw decoratie/sfeer van uw tafel door in de gehele ruimte of kamer. Dit geeft een totaalbeeld en wanneer uw tafel in het verloop van de avond leger wordt, blijft uw feestsfeer optimaal.
  • Besteed ook veel aandacht aan uw decoratie op de tafel zodat uw kerstsfeer aanwezig blijft na het diner. Een kale tafel oogt niet mooi en is ongezellig om blijven aan te zitten.
  • Trek steeds de kleuren op de tafel door in de decoratie van de gehele ruimte, dit verbind alles mooi met elkaar.
  • Meestal worden op een centrale plaats van de tafel mooie windlichten of bloemstukken gezet, maar weet dat dit nadelig kan zijn voor de conversatie tijdens het eten. Daarom  is het steeds aangewezen om de grote decoratiestukken links en rechts van de tafel te zetten en centraal decoratie te gebruiken onder de ooghoogte.

Wij wensen al de lezers een sfeervolle en creatieve kerst!

Ontdek hier de eindejaarsacties van Pomax.