Een nieuwe uitdaging voor Tom Waes: koken met Sofie!

donderdag, 19 maart, 2015 - 10:26

Dinsdag verdwijnt zijn glimlach snel als hij hoort dat we gaan koken met een ingrediënt dat hij niet lust. Voor hem is dat zonder enige concurrentie pastis, het verkwikkende anijsaperitief. Ik kies ervoor om mosselen met een roomsausje en pastis klaar te maken. Als Tom zijn eerste hap doet wordt het even heel stil in de keuken…het lijkt wel het begin van een culinaire thriller ;-)

Woensdag verschijnt z’n glimlach terug als we samen een ravioli met paksoi, shiitake paddenstoelen en gehakt klaarmaken. Hij heeft het zelf al eens proberen klaar te maken maar dat draaide uit op een fiasco. Ik geef hem het perfecte recept voor zijn lievelingsgerecht en bij het proeven is hij meteen in de Italiaanse hemel.

Daarna reizen we door naar Zuid-Europa. Tom vertelt over heerlijke kaaskroketten die hij onlangs at in Griekenland. Die waren gevuld met Halloumi, een Griekse kaas gemaakt van een mengeling van schapen- en geitenmelk. We maken de kroketjes precies zoals Tom ze omschrijft: goudbruin gefrituurd in een jasje van sesamzaadjes. Meteen waant Tom zich op het strand van een mooi Grieks eiland. 

We sluiten onze week af met een ananastaartje, geflambeerd met de lievelingsdrank van Tom: whisky. Tom mag zelf flamberen en dan weet je dat er altijd wel iets mis kan gaan…

 

Heel veel kijkplezier!

X Sofie