Een nieuwe week, een nieuwe gast: Sergio in De Keuken van Sofie

vrijdag, 11 april, 2014 - 14:00

Het belooft een spannende week te worden voor Sergio, want thuis staat hij nooit achter het fornuis. In vijf dagen tijd transformeert Sofie hem van groentje in de keuken tot topkeukenhulpje. Net als de voorbije weken komt ook Sergio erin met een gerecht uit zijn jeugdjaren. Op maandag 14 april bereidt Sofie met hem vol au vent met vidé, balletjes en handgesneden frieten, iets wat zijn grootmoeder vaak voor hem klaarmaakte. 

De Keuken van Sofie, van maandag 14 tem vrijdag 18 april 2014 bij VTM. De Keuken van Sofie, van maandag 14 tem vrijdag 18 april 2014 bij VTM.

Er zijn een heleboel ingrediënten waar Sergio zijn neus voor ophaalt. Zo zijn er bijna geen groenten die hij lust en van vis moet hij ook niet veel weten. Zodra hij ook maar één graat ontdekt, schuift Sergio zijn bord opzij. En toch probeert Sofie op dinsdag 15 april een stoemp van asperges en bloemkool met gebakken lotte in tijmboter te maken die haar ‘moeilijke eter’ lekker zal vinden.  

In tegenstelling tot wat vele kijkers zullen denken, beperkt het culinaire universum van Sergio zich niet tot een pak friet met een curryworst. Desalniettemin staat ‘friet met….’ wel op één in zijn top tien van lekkere gerechten. Na de inspanning van dinsdag wil Sofie haar gast en rasechte carnivoor op woensdag 16 april dan ook gelukkig maken met een filet pur pizzaiola met friet en mayonaise.

De Keuken van Sofie, van maandag 14 tem vrijdag 18 april 2014 bij VTM. De Keuken van Sofie, van maandag 14 tem vrijdag 18 april 2014 bij VTM.

Op donderdag 17 april haalt Sofie culinaire reisherinneringen op met Sergio. Hij trekt verschillende keren per jaar met zijn gezin naar Benidorm en at daar in een Italiaans restaurant voor het eerst een spaghetti met lamsbout. Jammer genoeg voor Sergio is dat restaurant ondertussen gestopt en heeft hij zijn favoriete buitenlands gerecht al jaren niet meer gegeten. Slaagt Sofie erin om haar gast in vakantiestemming te brengen met haar eigen interpretatie van de spaghetti?

Sofie weet Sergio alleszins met een voldaan gevoel naar huis te sturen na de zoete zonde op vrijdag 18 april. Hij is verzot op een coupe brésilienne, op frangipanes en vooral op eclairs, maar in De Keuken van Sofie gaat hij voor een profiterol gevuld met stracciatella-ijs, mokkaroom en karamel. Dit is meteen de ultieme beloning van Sofie aan Sergio… omdat hij de hele week lang niets heeft afgebroken in haar keuken.

DE KEUKEN VAN SOFIE, EEN HELE WEEK LANG: 

Op maandag 14/04: Op Grootmoeders wijze - Vol au vent met vidé, balletjes en handgesneden frieten.

Op dinsdag 15/04: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Stoemp van asperges en bloemkool met gebakken lotte in tijmboter.

Op woensdag 16/04: Lievelingsgerecht - Filet pur pizzaiola met friet en mayonaise.

Op donderdag 17/04: Op reis - Spaghetti met lamsbout.                            

Op vrijdag 18/04: Zoete zonde - Profiterol gevuld met stracciatella-ijs, mokkaroom en karamel.

DE KEUKEN VAN SOFIE

 

Elke weekdag om 18.05 bij VTM