Een Vlaming of een Nederlander: wie wint The Taste?

maandag, 16 december, 2013 - 16:00

 

De zenuwen zijn alvast hooggespannen bij onze landgenoten Gert en Wout, die elk vurig hopen dat 1 van hun 2 teamleden met de overwinning aan de haal zal gaan en zo de Vlaamse eer hoog houdt. De kandidaten zelf worden tijdens deze finale extra ondersteund door de aanwezigheid van hun partners, familieleden en oud-teamgenoten.

The Taste 

Wie is er beter geplaatst om het ultieme werk van de finalisten te beoordelen in deze culinaire strijd dan een Zeeuws-Vlaming met het thema ‘De Sterren van de Hemel’? Daarom is ook niemand minder dan driesterrenchef Sergio Herman vandaag te gast om de finale kookprestaties te beoordelen. Sergio is alom geprezen voor zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis en waarmee hij in de Gault Millau-gids als eerste in de Benelux de maximale score haalde. Toch zal Oud Sluis nu zondag voorgoed haar deuren sluiten, omdat hij op een hoogtepunt wil stoppen en aan nieuwe projecten wil werken. Naast zijn resto-bar Pure C in Cadzand (*), opent hij daarom begin 2014 een nieuwe zaak in Antwerpen: The Jane.

The Taste The Taste The Taste

Anders dan in de andere afleveringen, is er tijdens deze finale geen groepsopdracht, maar wordt er meteen individueel gekookt. De 4 chefs mogen in deze fase wel hun teamleden vanop de zijlijn coachen. Sergio, die de smaak met de paplepel werd ingegoten en alles van zijn vader heeft geleerd, geeft aan de 6 kandidaten de opdracht om een lepel te maken met een Zeeuwse mossel, een volle aardappelbranade met kabeljauw en een mosselsaus. Hét gerecht waar zijn vader vooral om bekend was. Sergio zal de 6 lepels proeven en daar de beste 3 uitkiezen. Alleen die 3 kandidaten waarvan hij de lepel als beste aanwijst, mogen door naar de allerlaatste ronde.

Straks winnen of niet, voor Loïc heeft The Taste in elk geval al opgeleverd: “Het heeft voor mij duidelijk gemaakt dat koken iets is waar ik zeker verder op ga werken”.  Peggy probeert vooral tijdens de finale haar zenuwen onder controle te krijgen: “Iedereen zal ondertussen wel weten dat als Gert dichter naar mij komt, dat ik serieus de bibber krijg. Ja, dan word ik zenuwachtig. (lacht). Kim is vooral onder de indruk van Sergio als gastchef: “Sergio Herman. Oh - my - God” en Rosario wil vooral koken voor zijn vrouw: “Mijn vrouw is heel mijn leven en ze is hier vandaag, dus ik voor haar echt winnen”.

Nadat Sergio bekend maakt welke 3 kandidaten doorgaan, is het opnieuw aan de 4 chefs. Zij geven de overblijvende 3 deelnemers de opdracht om voor hen een voor- hoofd én nagerecht te maken, opnieuw gepresenteerd op een lepel. Wout, Gert, Herman en Robert zullen elke lepel punten geven en wie er zo op het einde met de optelsom het hoogst gescoord heeft, wint The Taste. Wie schotelt er uiteindelijk de beste smaak voor: een Vlaming of een Nederlander?  Welke chef laat uiteindelijk een van zijn koks de felbegeerde The Taste Trofee én 25.000 euro binnenrijven? Je ontdekt het nu dinsdag 10 december 2013 om 20.35 bij VTM.

The Taste

 

The Taste Finale op dinsdag 17 december 2013 om 20.35 bij VTM