Eerste editie van de Brussels Chocolate Week loopt van 19 t/m 25 november

vrijdag, 5 oktober, 2012 - 15:57

Voor deze eerste editie biedt het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bezoekers de kans om chocolade in al zijn vormen en smaken te komen ontdekken en proeven. In verschillende evenementen van 19 tot 25 november 2012 staat chocolade centraal: themaparcours, atelierbezoeken, degustaties bij chocolatiers, suggesties voor unieke recepten op basis van chocolade in Brusselse restaurants, afterwork 'chocoladespecial', workshops en meer!
 
Themaparcours
Een week is onvoldoende om heel de Brusselse chocoladekunst te doorgronden, maar door de medewerking van meerdere verenigingen kunnen wij u een mooi programma voorstellen van bezoeken, wandelingen en degustaties rond de wereld van de magische boon… enkel op reservatie.
 
'Degustatie' bij de Chocolatiers
Verscheidene huizen met faam worden in de kijker geplaatst met een degustatieparcours. Van zodra u zich een CHOCOLATE PASS met bijhorend plannetje hebt aangeschaft, kan u op stap door de straten van Brussel om uw lusten bot te vieren op de degustaties die zowat op iedere straathoek op u wachten … een heerlijk doel van de wandeling.

De CHOCOLATE PASS wordt verkocht voor 5€ en telt 10 tickets. Hij is te koop in de deelnemende huizen en in de onthaalkantoren van VISITBRUSSELS.

'Chocoladesuggestie' op restaurant
Meer dan een week lang staat bij de Brusselse restaurants het thema 'chocolade' voorop en stellen zij u een suggestie voor die volledig rond chocolade is opgebouwd.  Een creatieve uitdaging met verrassende kruiden en aroma's om gastronomen de plezieren.

Praktische informatie, reservering en de lijst met de deelnemende chocolatiers en restaurateurs vindt u op  www.brusselicious.be.