Ellen, Jurgen en Nancy finalisten De MeesterBakker

donderdag, 31 mei, 2012 - 10:11

De technische proef, die voor de gelegenheid gestreden werd in de chocolatierszaak van jurylid Bernard Proot, stond helemaal in het teken van de praline. Na een korte rondleiding doorheen het atelier van DelRey mochten de kandidaten zelf aan de slag om een botertruffel met amandelen in een sierstuk te maken. Een kolfje naar de grote handen van Jurgen, zo bleek, want hij kreeg de beste punten van de jury. Voor Elke was het echter helemaal geen sinecure: zij sloeg er zelfs niet in het sierstuk volledig na te maken.

Gelukkig voor Elke stond er ook een 2de proef op het programma in de halve finale, de creatieve opdracht. Het abstracte werk van Ellen sloeg de jury met verstomming. “Dit is echt niet normaal”, kirde Sofie van enthousiasme. Bernard opperde zelfs om het stuk in de etalage van zijn zaak te plaatsen.

Geen wonder dat Ellen tot Meesterchocolatier gedoopt werd. “Na gisteren had ik dat zeker niet verwacht”, vertelde Ellen. “Dat je met dat chocoladestuk toch MeesterBakker wordt, dat is echt niet te doen!” Met spijt in het hart nam de jury afscheid van Elke, waardoor ook Jurgen en Nancy zeker waren van hun plaats in de finale, op woensdag 6 juni 2012. “Ik had nooit gedacht dat ik ooit de finale zou halen”, zei een overenthousiaste Nancy. Ook Jurgen keek al uit naar volgende week: “Ik ga er alles voor doen om een goede prestatie neer te zetten in de finale.”