Ellen mag zich voor één week MeesterBakker noemen

donderdag, 5 april, 2012 - 10:30

Maak een perfecte misérable. Zo klonk de allereerste opdracht voor de 12 amateurbakkers. Een klus die de ene al met meer gemak tot een goed eind kon brengen dan de andere. Eddy, die naar eigen zeggen ambitieus is in alles wat hij doet, sloeg erin het juryduo Bernard Proot en Sofie Dumont te verrassen met zijn versie, maar ook Ellen viel op door haar oog voor detail.
Tijdens de tweede opdracht konden de deelnemers wat meer beroep doen op hun eigen creativiteit. De favoriete feesttaart van de ene was duidelijk de favoriet van de andere niet. Van een driedelige biscuittaart, tot een klassieke fruittaart, een mysterieuze ‘Flora-Nina’ of een kleurrijke versie met een duidelijk lentethema: Sofie en Bernard kregen totaal verschillende exemplaren voorgeschoteld.
Na deze twee opdrachten stond de jury voor de taak om één kandidaat te kronen tot MeesterBakker voor één week, maar ook al meteen 1 van de 12 deelnemers naar huis te sturen. Sofie en Bernard kozen voor Ellen als winnaar van de week terwijl ze afscheid namen van Famke.
Bernard lichtte toe: “Gisteren was de misérable van Famke wat gebroken, maar vandaag is ze echt de mist in gegaan.” Famke voelde de bui al hangen. “Jammer! Zeker als eerste afvallen is toch wel een beetje pijnlijk. Als ik straks thuis kom, maak ik een chocolade moelleux. Daar word ik terug gelukkig van.”