Ellen wordt voor de 2de keer gekroond tot MeesterBakker

woensdag, 25 april, 2012 - 22:57

In een aflevering waarin alles draait rond brood, is de klassieker niet ver te zoeken: een mooi rond wit brood. Waar sommige kandidaten eindelijk hun kwaliteiten in de verf konden zetten, brak het angstzweet bij de andere er dan weer uit. Want cupcakes of macarons maken is wel wat anders dan een écht brood produceren. Ondanks Eddy vooraf aangaf dat hij geen groentje was in brood bakken, ging hij volgens de jury toch de mist in. Zijn brood was duidelijk te ver gerezen. Jurgen, die ook gespecialiseerd was in brood bakken, bracht het er dan weer het beste vanaf: Dat is het liefste wat ik doe, broden bakken."

Voor de 2de opdracht trokken de kandidaten de registers verder open. De proef was dan ook niet van de poes: 2 soorten sandwiches en pistolets én daarbovenop nog een favoriet brood. En dat in slechts 4 uur! Het kwam er dus op aan om gestructureerd en goed doordacht te werk te gaan. "Aan sommige deelnemers zie je dat brood niet helemaal hun ding is, maar toch maken ze er het allerbeste van", vertelt Sofie tevreden. Het was vooral Ellen die zich met haar focaccia liet opmerken. Zij werd dan ook aangesteld als MeesterBakker van de week. "Wat je vandaag gebracht hebt: daar kunnen veel professionals een lesje van leren", legt Sofie uit.

Vorige week lag Marina al in de weegschaal toen er beslist werd wie de MeesterBakker-keuken moest verlaten. Toen glipte ze nog net tussen de mazen van het net, maar deze keer kon ze echter niet ontsnappen. "Ik had het verwacht", vertelt ze na afloop. "Ik ben blij dat ik zo ver geraakt ben en heb enorm bijgeleerd."