Eten als een god in Frankrijk

zondag, 8 april, 2012 - 10:00

Inderdaad, we hebben het hier over Frankrijk. Voor in het geval dat je (nog) eens een tripje naar Frankrijk onderneemt, geven we je hier alvast in een notendop enkele Franse lekkernijen mee om de dag door te komen. 
Om het Franse leven echt te ervaren, begin je de dag met een keuze uit de rijke viennoiserie : een croissant au beurre of au chocolat, een brioche, een stukje amandine (amandelkoek), … Dat spoel je dan allemaal door met een petit café. Nu heb je waarschijnlijk energie genoeg om de voormiddag door te komen. 's Middags eten de Fransmannen graag een stukje stokbrood, de welgekende baguette, met een beetje confituur. Of ben je eerder een kaaseter? Dan raden we jou de Picodon aan, een smaakvol geitenkaasje. Je kan dat natuurlijk ook op een flûte of een ficelle smeren: de dikke en dunne variant van het stokbrood. 's Avonds kan je dan gaan dineren, zoals vele Fransmannen verkiezen. Maar vergeet er zeker geen glaasje wijn bij te drinken! Want Frankrijk, dat is du pain, du vin et du Boursin!