Eten we binnenkort in-vitro-vlees en zeewier?
Tot en met juni 2012 loopt daar in Tour&Taxis de tentoonstelling 'Aan tafel, van de akker tot op het bord'. De expo wil ons laten nadenken over ons eetpatroon en de voedselproductie. Tijdens de tentoonstelling worden de CO2-uitstoot en de voedselkilometers in beeld gebracht en de je krijgt ook een idee van de hoeveelheid voedingsverpakkingen die jaarlijks bij het afval belanden. Maar ook oplossingen worden aangeboden. In de laatste zaal krijgt de bezoeker concrete oplossingen aangereikt om in de toekomst iedereen van voldoende voedsel te voorzien. Onder meer landbouw in de stad, verticale landbouw, indoor farming, in-vitro-vlees, insecten als voeding en het nut van algen en zeewier komen aan bod. Het eindpunt is een hot spot van enkele grote chefs. Onder meer Frank Fol, Pierre Wynants en Sang-Hoon Degeimbre onthullen hun gastronomische geheimen en geven hun visie op de voeding van vandaag en morgen.