Event: Modeste Bier Festival

donderdag, 3 oktober, 2013 - 11:33

Dit bierfestival brengt hulde aan het Antwerps “brouwmonument” Modeste van Den Bogaert en wil in eerste plaats een platform bieden aan kleine Belgische brouwers. Een 30-tal brouwers zullen aanwezig zijn. Naast uitgebreide proeverijen staan er ook enkele activiteiten op het programma. Geïnteresseerden kunnen voordrachten en demonstraties bijwonen.

Zo is er een speciaal Vrouwen en Bier programma gepresenteerd door Sofie Vanrafelghem, met daarbij een lezing “hop is fijn voor het vrouwelijk welzijn” door de Denis De Keukeleire en “Leven in de brouwerij. De rol van vrouwen in de vroegmoderne brouwgeschiedenis”. Verder staan er dagelijks 2 technische rondleiding door de brouwmeester op het programma. Christine van Pelt van Kookstudio Nostalgie organiseert een bier- en chocolade proeverij. Bij kaasmeesters Van Tricht is er op zaterdag en zondag telkens om 14 en 15 uur een kaas en bierdegustatie.

De toegang voor het Modeste Bier Festival is gratis. Een proevertje (15 cl) kost 1 euro en voor het proefglas wordt er eenmalig 3 euro aangerekend. Het volledige programma en een lijst met de brouwers vind je hier.

Praktische info
5 & 6 oktober
11-19 uur
Brouwerij De Koninck, Boomgaardstraat, 2018 Antwerpen
www.modestebierfestival.be