Familie-acteurs wuiven Sandra Bekkari uit: Kürt Rogiers en Peter Bulckaen te gast in Open Keuken

Sandra Bekkari, Kurt Rogiers en Peter Bulckaen
maandag, 3 december, 2018 - 10:45

Sandra Bekkari sluit van maandag 3 tot vrijdag 7 december haar Open Keuken-jaar in stijl af. Ze maakt niks dan gezonde gerechten met een feestelijke toets. Vieren doet ze niet alleen, want Sandra krijgt twee echte familiemannen over de vloer: Familie-acteurs Kürt Rogiers en Peter Bulckaen

Op maandag 3 december ontvangt Sandra Kürt Rogiers en zet ze meteen de toon met peanut butter jelly donuts met appel-gemberconfituur, een heerlijk recept voor een familiebrunch of gewoon bij de koffie. Ze maken ook langoustines met champignons, artisjok en een mousselinesausje.

Dinsdag 4 december trekken Sandra en Peter Bulckaen eerst de vegetarische kaart met een origineel voorgerecht: witlofwafels met roquefort. Daarna gaat Sandra wild met haar chiquere versie van een coq-au-vin: fazant met een portosausje en appel-tijmrösti’s.

Ook Sinterklaas wordt tijdens deze feestelijke week niet vergeten. Woensdag 5 december staat helemaal in het teken van de komst van de goedheiligman. Mandarijntjes en wortels te veel? Sandra gaat ermee aan de slag en serveert een wortelsoep met mandarijn en sint-jakobsvruchten. Samen met Peter geniet ze bovendien van een speculaas latte en huisgemaakte pepernoten.

Op donderdag 6 december verwent Sandra Kürt met een stukje wilde zalm met hasselbackpatatjes en venkel en klinken ze met een warme ananascocktail.

De week sluit Sandra op vrijdag 7 december af met twee feestelijke ingrediënten, kalkoen en chocolade, gecombineerd in één gerecht! Ze serveert kalkoen met chocoladesaus en artisanale groentekroketjes en als dessert een kaastaart met rood fruit

"Smakelijk en tot volgend jaar!", lacht Sandra.