Familie-actrice Sandrine André vergezelt Sofie Dumont in haar keuken

vrijdag, 5 september, 2014 - 19:00

Het blijken al snel vijf gezellige avonden te worden voor de twee praatgrage dames. Ze starten de week op maandag 8 september met een gerecht uit de kindertijd van Sandrine: runderbouillon gemaakt van ossenstaart, paddenstoelen en een ten onrechte vergeten groente, warmoes.

De Keuken van Sofie, van maandag 8 september tot vrijdag 12 september<br />
2014 om 18.05 bij VTM.

 

Op dinsdag 9 september kookt Sofie met een ingrediënt dat Sandrine niet lust: lamsvlees. Sofie neemt de keukenhandschoen op en maakt een ovenschotel waarin ze gekruid lamsgehakt vakkundig camoufleert met bloemkool, prei en kaassaus. Het resultaat oogt alleszins heerlijk, maar wat vindt  Sofies gaste ervan? 

De Keuken van Sofie, van maandag 8 september tot vrijdag 12 september<br />
2014 om 18.05 bij VTM. De Keuken van Sofie, van maandag 8 september tot vrijdag 12 september<br />
2014 om 18.05 bij VTM.

Lekker of niet, op woensdag 10 september wordt Sandrine hoe dan ook culinair verwend. De actrice is gek op artisjok en schelpdieren. Om het compleet te maken, werkt Sofie af met een vulling van verse granaatappel, avocado en fijn gesneden Sint-Jacobsoester. Het resultaat is een streling voor het oog én voor de smaakpapillen van Sandrine. Voor de culinaire reiservaring neemt Sofie haar gaste op donderdag 11 september mee naar Frankrijk. Sandrine bewaart een mooie herinnering aan een vers gevangen vis die ze er tijdens een vakantie oppeuzelde. Sofie demonstreert hoe eenvoudig het is om een lijnbaars klaar te maken in zoutkorst. Ze werkt de vis af met gepofte tomaten, waterkers en boterboontjes. Op vrijdag 12 september weet Sofie perfect hoe met smaak afscheid te nemen van haar gaste: met crème brûlée van geitenkaas en verse ananas. Dankzij de geitenkaas krijgt dit klassieke nagerecht toch een aparte twist en in combinatie met de flinterdun gesneden ananas is het resultaat heerlijk en elegant, net als de twee keukendames.

 

De Keuken van Sofie, van maandag 8 september tot vrijdag 12 september<br />
2014 om 18.05 bij VTM.

 

DE KEUKEN VAN SOFIE, ELKE WEEKDAG BIJ VTM om 18:00

Op maandag 08/09: Op Grootmoeders wijze - Runderbouillon met paddenstoelen en warmoes.

Op dinsdag 09/09: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Ovenschotel met gekruid lamsgehakt, bloemkool, prei en kaassaus.

Op woensdag 10/09: Lievelingsgerecht - Artisjok met Sint-Jacobsoesters, granaatappel en avocado.

Op donderdag 11/09: Op reis - Lijnbaars in zoutkorst, boterboontjes, gepofte tomaten en waterkers.

Op vrijdag 12/09: Zoete zonde - Crème brûlée van geitenkaas en verse ananas.