Feestweek met Familie-acteurs in De Keuken van Sofie

donderdag, 24 december, 2015 - 11:27

Op maandag vertelt actrice Caroline Maes hoe ze heerlijke jeugdherinneringen heeft aan ossenstaartvelouté. Zelf durft ze er niet aan te beginnen, dus ik toon haar stap voor stap hoe je dit best aanpakt. Tijdens het koken vertelt ze hoe haar drie zonen verzot zijn op oesters… Een beetje decadent, maar gelukkig zitten we in een feestweek!

Dinsdag bekent Jo Hens dat hij nog nooit eerder vis bakte. Daar moet ik dringend verandering in brengen en samen bereiden we drie verschillende aperitiefhapjes met vis.

 

 

 

Woensdag komt Jan Van Den Bosch me vergezellen achter het fornuis. Zijn vader is een gepassioneerde sportvisser en kan als geen ander kibbeling maken. Jan en ik gaan aan de slag met zijn recept. Even wordt het spannend, maar de versie à la Van Den Bosch met een toets wodka in het deeg is perfect.

Op oudejaarsavond kook ik met Jan Van Den Bosch én Marianne Devriese. We bereiden een Aziatisch kippensoepje (waarvoor Jan zijn geheime ingrediënt prijs geeft) en Marianne buigt zicht over de varkenskroon met blackwellsaus…. Caroline en Jo schuiven mee aan tafel om samen te klinken op het nieuwe jaar!

 

 

 

In januari wordt de jongste dochter van Marianne Devriese vier maanden, dus Marianne is de enige die fris voor de dag komt op 1 januari… We gaan creatief aan de slag met restjes en kloppen met volle moed een sabayon. Tijdens het proeven wordt het heerlijk stil… Dit is puur genieten op 1 januari.

 

 

Geniet van deze feestweek en ik wens jullie stuk voor stuk een zalig 2016!

 

 

X Sofie

 

  • Maandag: Op grootmoeders wijze.  Ossenstaart velouté met gebakken knoselder, sint jacobsoesters en witloof.
  • Dinsdag: Lust ie het of lust ie het niet. Gebakken pijlinktvis, Aziatisch gegrilde kokkels en visgratin.
  • Woensdag: Lievelingsgerecht. Kibbeling met gekonfijte tomatendip.
  • Donderdag: Op reis. Aziatisch kippensoepje, varkenskroon met dauphine en blackwell saus.
  • Vrijdag: Goed weekend. Sneetjes koud varkensgebraad met vinaigrette, aardappelsalade en boontjes in tomatensaus. Sabayon.