The Flemish Primitives 2011

dinsdag, 13 september, 2011 - 17:11

In de 15de en 16 eeuw combineerden de Vlaamse Primitieven hun schilderstalent met nieuwe technieken en drukten zo voorgoed hun stempel op de Europese schilderkunst. Geïnspireerd door deze grote meesters zorgt 'The Flemish Primitives' voor een creatieve boost in het Vlaamse culinaire landschap. Verschillende spelers uit het gastronomische milieu zullen er elkaar inspireren door de klassieke keukentechnieken te combineren met nieuwe innovaties.

Het hoofdevenement wordt geserveerd op maandag 14 maart met een line-up van Belgische en internationale top chefs. Op zondag 13 maart kunnen ingeschrevenen deelnemen aan de master classes. Een verfijnd galadiner sluit de zondag in stijl af. Tijdens het evenement worden ook enkele awards uitgereikt die de meest gedreven en innovatieve chefs beloont voor hun prestaties.

Het Casino Kursaal van Oostende is dit jaar gekozen als de uitgelezen stek voor het toonaangevende culinaire event en biedt plaats voor 1500 bezoekers. Wie dit exclusieve evenement wil bijwonen moet kan tickets bestellen via http://www.theflemishprimitives.com/. Bezoekers van 'The Flemish Primitives' hebben dan ook een passie voor de kunst van de gastronomie of beoefenen de fijne keuken op professioneel niveau.