Foodlover en model Vincent Banic in De Keuken van Sofie

vrijdag, 8 januari, 2016 - 13:13

Vincent heeft Kroatische roots en associeert zijn jeugdjaren met de heerlijke wienerschnitzels van zijn Kroatische grootmoeder Anka. Samen met Vincent ga ik aan de slag met een paar hamers om zelf schnitzels plat te kloppen. Wanneer we er ook een stevige salade bij maken, kan Vincent niet wachten om aan te vallen.

Dinsdag stuit ik op één ingrediënt dat foodie Vincent niet lust: paddenstoelen. Een restaurantuitbater zou alles moeten leren eten, dus ik maak niet een, maar twee gerechten met paddenstoelen klaar om hem te overtuigen: een fingerfood aperitiefboompje met bospaddenstoelen en een shiitake roomsoep. Een keer raden wie op het einde zijn vingers staat af te likken… ;-)

 

 

 

Vincent is een enorme visliefhebber, dus voor één keer is woensdag visdag en samen bereiden we een sappige kabeljauw met warmoes. Tijdens het koken vertelt Vincent hoe hij als kind in Kroatië een levende vis toegeworpen kreeg en hoe ze die nadien op de grill klaarmaakten. Met ons gerecht waant hij zich meteen weer onder de Kroatische zon.

Als model reist Vincent de wereld rond en daardoor leerde hij de Aziatische keuken van dichtbij kennen. Samen maken we stir fried noedels met krokante groentjes. Een eenvoudig, lekker en gezond gerecht dat je zoals de echte Aziaten slurpend met chopsticks kan opeten…

We sluiten de week af met crème brulée met speculaas en een ijsgekoelde chocoladesoufflé. Na het proeven heeft Vincent maar één vraag: Wanneer mag ik nog eens terugkomen? ;-)

 

Veel kijk-en kookplezier!

X Sofie

 

Deze week op het menu:

Maandag: Wienerschnitzel salade

Dinsdag: Aperitiefboom uit bladerdeeg en bospaddenstoelen. Shiitake roomsoep.

Woensdag: Gebakken kabeljauw met warmoes, aardappeltjes, look en peterselie.

Donderdag: Stir fried noedels

Vrijdag: Crème brulée met speculaas en ijsgekoelde chocoladesoufflé