Foodtrends voor de eindejaarsfeesten

vrijdag, 18 november, 2011 - 11:43

Een fijn gedekte tafel, de beste bubbels en indrukwekkende hapjes. Gelukkig zijn er de foodhelden die ons al massaal ter hulp schieten. Zo stelde Delhaize het doe-het-zelf-menu van de populaire sterrenchefs Sergio Herman, Peter Goossens, Yves Mattagne en Roger Van Damme voor. Je haalt alle benodigdheden uit de box, volgt het recept en 45 minuten later kan je aan tafel. Je gasten zullen onder de indruk zijn van het vloeibare zout, de ontploffende parels bij de oesters en 'neuzekes' als dessert. Om helemaal hip te zijn schenk je wijn uit papieren flessen. Want eco is in!

De milieuvriendelijke uitvinding van de Brit Martin Myerscough Greenbottle is gemaakt uit papier-maché en dus deels biologisch afbreekbaar waardoor de afvalberg een pak kleiner wordt. Daarbovenop is het ook goedkoper om de papieren flessen te produceren én zijn ze veel lichter. De wijn komt ook niet in contact met het papier, maar wordt samengehouden in een plastic omhulsel, zoals bij een wijnkarton. En wie nog zit te tobben over een geschenk voor foodies? Geef een gepersonaliseerd bierflesje cadeau. Peter Van der Meulen van het eenmansbedrijfje Bierbar uit Oosterzele kwam met dit concept op de proppen en werkte daarvoor samen met ambachtelijke brouwerijen. Je bestelt dus geen commerciële merken, maar net zoals je bij wijn voor druiven kiest, kies je hier op basis van het type bier: van amber over bitter tot trippel en witbier, alles samen 11 types.

De rest is simpel: je kiest hoe het etiket er moet uitzien en dan is het enkel nog een foto uploaden. Laat die feestdagen maar komen...