Fornuizen uit, daar is de winterbarbecue!

dinsdag, 27 december, 2011 - 12:13

Tijdens de feestdagen is dat niet altijd zo makkelijk. De tafel moet mooi gedekt zijn, de gasten mogen zeker niet met honger naar huis gaan en een exclusief slaapmutsje kan altijd op applaus rekenen. Maar vergeet al deze dure tradities: back to basics is hot. Gooi al die etiquette overboord en ga voor de hippe winterbarbecue. Duffel je warm in en laat de woonkamer voor wat ze is. Steek buiten de vuurkorven aan, gooi vlees en vis op de barbecue en drink er een stevig drankje bij. Winterbarbecues hebben heel wat voordelen: je hoeft na het eten je fornuis en aanrecht niet te schrobben en je moet je geen zorgen maken over vlees dat te lang uit de koelkast ligt. Buiten blijft immers alles fris. Tip: warm wel je borden op, want bij koude temperaturen is ook je eten buiten snel koud. Wees ook in je tuin wat origineel. Niet alleen een stuk wild smaakt op de barbecue, ook wintergroenten zoals bieten en pompoenen doen het goed op de grill. Ook voor kinderen is dit dolle pret. Laat ze na het eten zelf marshmallows in het vuur smelten. Een lekker zoet dessert op een stokje!