Is Foute Vriend Thomas Smith ook een goede chef?

Is Foute Vriend Thomas Smith ook een goede chef?
donderdag, 26 november, 2015 - 15:51

Maandagavond neem ik Thomas mee naar zijn jeugd. Thomas’ oma was allesbehalve een goede chef, maar zijn moeder daarentegen was een echte keukenprinses. Thomas zelf houdt enorm van koken sinds hij papa is. Hij zit vol vragen en ontpopt zich meteen tot een leergierige souschef wanneer we aan onze cottage pie met rodewijnsaus beginnen. Een Britse klassieker uit zijn jeugd.

 

 

Dinsdag staat er fazantenpaté op het menu én maken we muffins met marsepein… want zowel paté als marsepein (de Sint moest het weten ;-)) lust Thomas niet. Wanneer hij de paté mag afwerken met spek, komt het water hem alsnog (bijna) in de mond te staan….

We leggen ons woensdagavond toe op Thomas befaamde ‘yoga groenten stoofpot’, een recept dat hij leerde kennen dankzij een collega. Een eenvoudig, gezond en veggie gerechtje.

Donderdag kook ik graag exotisch met mijn gast en bij Thomas is de keuze snel gemaakt: hij wil sowieso Indisch koken. Hij vertelt over zijn reis naar India terwijl we samen onze kruidige kip madras perfectioneren. India on a plate!

 

 

We sluiten onze kookweek af met een kersentaart. Het is vrijdag, maar Thomas bruist nog steeds van de energie. Wat een plezier om met hem het weekend in te zetten!

Heel veel kijk- en kookplezier!

Sofie x