Frites de luxe - Sergio Herman breidt uit

Frites de luxe - Sergio Herman breidt uit
vrijdag, 26 januari, 2018 - 14:33

Voor de liefhebbers van echt lekkere frietjes gaat er binnenkort ook in Gent en Brussel een stukje hemel open. Sergio Herman opende vorig jaar zijn 'Frites Atelier Amsterdam' met vestigingen in Den Haag, Utrecht en Arnhem en ook in AntwerpenGent en Brussel volgen. (Hoor ik daar een algemeen hoera?) Fast food de luxe wordt steeds meer gewaardeerd en wie wil er nu geen frietjes proeven bij de man die 3*** en zoveel moois op zijn palmares heeft staan? 

 

De drang naar perfectie is zoals steeds Sergio's persoonlijke signatuur: kwaliteit wordt tot in de kleinste details doorgetrokken.  Hij ging dus niet over een nacht ijs om de perfecte 'frites' voor te stellen. Ruim anderhalf jaar werd er getest en geproefd om de juiste aardappel - de Zeeuwse - juiste bakwijze en lekkerste toppings te serveren. Ook het zout is niet het eerste het beste keukenzout: de frietjes smaken af met zout gewonnen uit zeekraal. Eigen terroir. De frietjes zijn handgesneden en lekker knapperig omdat het schilletje eraan blijft. De toppings worden dagelijks vers gemaakt en er zijn maar liefst 7 verschillende soorten om uit te kiezen. 

Niet alleen onze klassiekers inspireerden de ***chef maar ook de culinaire smaken van verre reizen. Zo is de 'Special' van dit seizoen gebaseerd op zijn reis naar Mexico. Dit vertaalde Sergio in een pittige Cheesy Jalapeno & Pulled Pork en een Mexican BBQ Sausage met Andalouse en ingelegde jalapenos met Siracha, koriander op een zachte brioche. Ben je al aan het watertanden?

Of hou je meer van de klassieke grijze garnaalkroket met tartaarsaus of een stevige friet met stoofvlees? 

Of iets meer gewaagd met de Indonesische versie met geroosterde pindanootjes en pindasaus? 

Of à la Française met Old Mimolette & Truffle? 

Voor ieder wat wils dus.

Er is trouwens ook gedacht aan de komende Tournée Minerale met verschillende soorten homemade iced tea. Kan een ijsthee met Gojisap, vlierbloesem, ananas, basilicum en citroengras je bekoren? Of wat dacht je van de combinatie bosbessen, granaatappel, vlierbloesem, paarse bessensap en dragon? 

Wij zijn alvast benieuwd wat deze bijzondere chef nog allemaal in petto heeft. 

Praktisch: website en openingsuren