Gastronomische week bij 'Met Vier in Bed'

vrijdag, 14 juni, 2013 - 13:15

Starten doen we op maandag 17 juni 2013 met B&B Vivendum, waar kok Alex de afgelopen jaren prijs na prijs in de wacht sleepte met zijn verfijnde keuken. In 2007 wist hij zelfs een Michelinster te verzilveren.

Vivendum – Aflevering 9 op maandag 17 juni 2013 om 20.30

Met Vier in Bed snijdt dit seizoen bijzondere vormen van toerisme aan in de binnenlandse themaweken. Wat je van een gastronomisch verblijf mag verwachten, komt deze week aan bod. En het zijn Alex en Marianne die de spits mogen afbijten. Zij baten in het zeer rustige Dilsen-Stokkem hun B&B met restaurant Vivendum uit. Deze sterrenzaak bestaat ondertussen al tien jaar en is tevens de plaats waar de vonk tussen Alex en Marianne oversloeg. Alex kreeg de kookmicrobe van zijn vader mee en werkt voornamelijk met streekproducten. In hun bed & breakfast trekt het duo resoluut de kaart van gezelligheid en lekker eten.

De Zevensprong – Aflevering 10 op dinsdag 18 juni 2013 om 20.30

In het uiterste Noorden van Limburg ligt Hamont-Achel, bekend om zijn kazen en Trappistenbier. Zes jaar geleden opende het Belgisch-Nederlandse koppel Mario en Marjo hier de Zevensprong: een restaurant met  9 gastenkamers, waaronder één die er duidelijk bovenuit steekt. "I had a lovely time here", noteerde Charlotte Casiraghi, prinses van Monaco, in het gastenboek. Benieuwd of de concullega’s van Mario en Marjo daar ook zo over denken. Voor Marjo zal het overigens de eerste keer zijn dat zij de anderen ziet, want zij blijft de hele week thuis bij de kinderen.

La Sablière– Aflevering 11 op woensdag 19 juni 2013 om 20.30

Bovenop de Kluisberg, op de grens met Wallonië, staat La Sablière: de luxueuze bed & breakfast met restaurant van Ive en zijn vrouw Nadine. De twee leerden elkaar op school kennen en vormen sinds hun vijftiende een koppel. Ive groeide op in een familie van hotel- en restaurantuitbaters en nam samen met zijn vrouw de zaak van zijn ouders over. Nadine genoot geen koksopleiding, maar leerde al snel de kneepjes van het vak. Samen met haar man geniet ze met volle tuigen van het leven en die levensvreugde hoopt ze ook uit te stralen naar haar gasten toe. En uiteraard hoopt ze ook te scoren in de keuken.

Daantjes Hoeve – Aflevering 12 op donderdag 20 juni 20.30

Midden in de open vlaktes van het pittoreske Sint-Maria-Lierde ligt Daantjes Hoeve: de bed & breakfast met table d’hôtes van Robby, Petra en hun 8-jarige tweeling Lou en Robbe. Het koppel is sinds hun kindertijd gepassioneerd door eten. Petra’s vader runde vroeger een groothandel en Robby is een opgeleide kok. Hun gezamenlijke liefde voor eten en mooie streekproducten bleek de perfecte aantrekkingskracht te zijn. De twee baten nu samen hun Daantjes Hoeve uit, waar gasten niet alleen van het lekkere eten, maar ook van de natuurrijke omgeving kunnen genieten. Weten Robby en Petra hun gasten zodanig te verbluffen dat ze ook meteen als weekwinnaar worden aangeduid?