Genieten van streekproducten in Borgloon

kom rood fruit
vrijdag, 17 mei, 2013 - 14:28

Fruitbedrijf Jansen-Drossin

Iedereen houdt wel van zacht fruit zoals aardbeien en frambozen. Maar hoe worden die zomerse heerlijkheden nu juist geteeld? Nieuwsgierigen kunnen in april en mei een (gratis!) bezoekje  brengen aan fruitbedrijf van Jansen-Drossin, een jong bedrijf dat gespecialiseerd is in de teelt van zachtfruit zoals frambozen, blauwbessen en aardbeien. De teelt van frambozen en aardbeien loopt nu in mei op volle toeren, de bessenteelt daarentegen vindt plaats in de zomer.

MondevinoEen lunch op basis van streekgerechten met aangepaste wijnen paste perfect in het thema streekgerechten, dit bracht ons bij Mondevino in Borgloon. Een nieuwe, moderne zaak die pas sinds enkele weken wordt open gehouden door Kris Lismont, Sommelier van het jaar 2013. Hij doet dit samen met zijn echtgenote en zakenpartner Agna Boonen.

Voor de opening van de prachtige zaak Mondevino had zaakvoerder Kris Lismont een eigen wijnzaak en runde hij samen met zijn broer een restaurant. Nadat zijn broer met de zaak wou stoppen heeft hij de zaak overgenomen samen met zijn echtgenote. Vandaag de dag is Mondevino een restaurant maar ook een wijnzaak, je kan er dus terecht voor een heerlijke maaltijd maar ook gewoon voor een lekkere fles wijn.

Na een warm en vriendelijk ontvangst krijgen we een heerlijke aperitief aangeboden, de mousserende roséwijn "Robijn". Mondevino stelt een pit-menu voor, dit is een menu die volledig is bereid met streekproducten, maar je kan er ook à la carte eten. Bij ieder gerecht wordt een passende wijn geschonken waarbij de smaken in het gerecht helemaal tot zijn recht komen.

Copyright afbeelding: Topsy

Wil je eens lekker gaan eten in een modern maar gezellig kader? Dan raden we je aan om zeker eens een bezoekje te brengen aan Mondevino.

Restaurant De Wijers HovenOok bij restaurant De Wijers Hoven, in Hoeselt, dat uitgebaat wordt door de familie Conings kan je terecht voor heerlijke streekgerechten en streekproducten. Chef Xavier Conings, oud-leerling van de Hotelschool te Hasselt, heeft al tal van culinaire prijzen op zijn palmares staan, en zorgt ervoor dat de gasten iedere keer opnieuw weer lekker verwend worden met maaltijden van topniveau.

Je kan kiezen voor à la carte te dineren maar  ze bieden eveneens enkele menu’s aan. Daarnaast beschikken ze ook over een uitgebreide wijn- en bierkaart. Voor meer informatie omtrent de prijzen en de mogelijkheden verwijzen we jullie door naar de website. Op voorhand reserveren is niet verplicht, enkel bij het kreeftenmenu, maar wel aan te raden.

Wij zijn zelf op ontdekking geweest in de streek en willen jou graag wegwijs maken in alles wat je zeker moet ontdekken:

Toerisme Limburg

'Meer welvaart en welzijn creëren voor de Limburgse bevolking door een kwaliteitsvol, attractief en duurzaam toerisme te ontwikkelen, stimuleren en promoten'.

Toerisme Limburg VZW
Universiteitslaan 3
3500 Hasselt
T +32 11 305 500 | F +32 11 305 505
info@toerismelimburg.be