George Clooney aan de thee?

dinsdag, 16 oktober, 2012 - 10:08

Theezetten is een kunst, dat zullen ze in China geweten hebben. Die kennis is maar weinig naar ons doorgesijpeld, waardoor maar weinig mensen weten hoe je juist thee zet: zo moet zwarte thee bijvoorbeeld slechts kort trekken in water van 92°C, en groene thee moet wat langer trekken in water van 80°C.

Nestlé, ontwikkelaar van het wereldberoemde – zou George Clooney er voor iets tussen zitten?- Nespresso, ontdekte dit ‘gemis’ bij de theedrinkers, en ontwikkelde deze eerste theemachine genaamd Special T. Het werd een compact design met zeer eenvoudige bediening: theecapsule boven in de machine steken, kopje klaarzetten (waarvan ze trouwens ook een mooie aangepaste lijn ontwikkelden) en op de knop duwen. Circa anderhalve minuut later is jouw perfect gezette thee klaar. Hoe simpel de bediening ook is, het systeem zit vernuftig in mekaar: elke theecapsule heeft een plaatje met een code, waardoor de machine herkent hoe (hoe lang en aan welke temperatuur) de thee moet gezet worden. De capsules zorgen ervoor dat de thee ook onder optimale omstandigheden bewaard wordt.

Een thee die perfect gezet wordt, daar hoort natuurlijk ook erg goede thee bij. Hiervoor nam Nestlé thee-sommelière Magali Walters onder de arm, en liet haar 25 verschillende soorten selecteren uit theelanden bij uitstek China, India, Japan, Zuid-Afrika en Sri Lanka. Naast de klassieke zwarte, groene en witte thee, kan je ook de relatief onbekende blauwe thee ontdekken, geparfumeerde versies en een wijd gamma aan biologische infusies.

Wij mochten alvast eens proeven, en echte theedrinkers zijnde, konden we de verschillende kopjes best goed smaken. De Special T kan je voorlopig, vanaf vandaag, enkel online kopen op special-t.com, of gaan proeven in de Nespresso-boetiek op de Louisalaan 1 in Brussel.