Gert De Mangeleer en Wout Bru proberen groentekok Frank Fol te overtuigen met groene smaakbommen

woensdag, 20 november, 2013 - 14:45


Deze week draait alles rond groenten en wie beter dan
Frank Fol, dé groentekok van België, is deze keer gastjurylid. Frank staat bekend als de grondlegger van de groentenkeuken en heeft dan ook een specifieke groepsopdracht voorzien: hij wil dat de 4 teams met vergeten groenten zoals pastinaak, meiknol, peterseliewortel en kervelwortel aan de slag gaan. De koks mogen zelf toevoegen wat ze willen, maar 1 of meerdere groenten moeten erin verwerkt worden.

The Taste The Taste The Taste

Met groenten werken, is helemaal Gert zijn ding en hij is dan ook in zijn nopjes met het thema. Hij weet onmiddellijk wat hij met zijn team wil maken en schiet volop in actie. Maar hij beseft ook heel goed welke ‘groentegrootmeester’ hier hun werk zal beoordelen: “Vandaag is werken met groenten en fruit in de keuken wel populair, maar Frank was jaren geleden wel de allereerste die die kaart voluit durfde te trekken. Hij is echt dé grondlegger van de groentekeuken. Maar ik zie het volledig zitten: planning, action en control zeg ik altijd, dus we gaan er voor (lacht)”, aldus Gert. 

Hoe verder het programma – en de culinaire strijd tussen Vlaanderen en Nederland - vordert, hoe groter de competitiegeest lijkt te worden. In alle vier de keukens wordt er gekookt alsof er levens van afhangen. Ook bij het team van Wout, want nadat hij Joeri vorige week bijna zag vertrekken, gaat ook hij vandaag 100% voor de winst en de immuniteit: “Ik vind het een heel leuk thema, want er zijn heel veel lekkere vergeten groenten, maar we koken er onvoldoende mee. Ikzelf en mijn team zijn echt super-gemotiveerd, wij willen absoluut verder doorgaan naar volgende week”, zegt Wout.

Maar het is Frank Fol die beslist welk team de groepsopdracht wint en hierdoor van immuniteit geniet voor de individuele opdracht. Ook die draait rond groenten en wel op een heel doorgedreven manier: Gert, Wout, Herman en Robert vragen aan de kandidaten om een zo smaakvol mogelijke lepel voor te schotelen die volledig vegetarisch is. Zij beslissen hierna welke 2 kandidaten onverbiddelijk naar huis moet vertrekken. Blijven de 2 Vlaamse teams overeind met elk 3 kandidaten? Zal Robert opnieuw standhouden met 4 teamleden? En hoe zal het verder aflopen voor Herman, die deze aflevering met maar 2 pupillen start?

The Taste The Taste