Gert Verhulst komt aankloppen in ‘De Keuken van Sofie’

dinsdag, 20 januari, 2015 - 14:31

Gert Verhulst staat te trappelen van ongeduld wanneer we iets uit zijn jeugd klaarmaken. Aan de keuken van zijn mama Ria heeft hij geweldige herinneringen. Het was een zorgeloze tijd waarin ze elke dag stipt om 17u aten. Kleine Gert hielp soms mee in de keuken en dan interviewde hij zijn mama met een houten lepel ;-) Samen maken we het gerecht dat hij telkens op zijn verjaardag koos: krokante kippenbillen met vers gesneden frietjes.

Daarna maken we kippenlevertjes en orgaanvlees klaar, iets wat Gert normaal gezien liever aan zich voorbij laat gaan. Maar we bakken de kippenlevertjes eerst krokant en flamberen ze daarna met cognac. We bakken er kleine sla kropjes bij en mengen alle ingrediënten door de pasta. Het resultaat is zo lekker dat Gert bijna vergeet dat er ook kippenlevertjes in zitten. Mission accomplished.

Als derde gerecht staat Gert zijn lievelingsgerecht op het menu. Gert is verzot op eieren. Hij kan ze altijd en op alle mogelijke manieren eten. We gaan aan de slag met verse hoeve eieren, zurkel, gestoofde spinazie en Noordzee garnalen. De garnalen brengen Gert terug naar Oostduinkerke, het dorp waar hij nu woont. Niet verwonderlijk dat Gert verzot is op dit gerecht!

Na deze voltreffer gaan we samen naar Zuid-Europa, want Gert houdt van de Italiaanse keuken. Het allerliefst eet hij Ossobuco, een Italiaans stoofpotje met varkensschenkel, wortelen, ui, prei en selder. Het kokerellen verloopt geweldig tot er plots een onverwachte rookontwikkeling ontstaat…. .

Na vier gerechten is het tijd voor zoetigheid. We maken Gert zijn zoete topper: Brusselse wafels. Ik toon hem hoe je het perfecte deeg maakt en als een echte tovenaarsleerling volgt Gert nauwgezet alle stappen van het recept. Hij klopt zich te pletter aan het deeg  en krijgt bijna spierproblemen als hij ook nog eens de verse slagroom moet aanvallen. ;-) De dag eindigt in een kleine chaos wanneer Gert té enthousiast  van de koffie met slagroom wil proeven en een deel van de slagroom op zijn hemd eindigt… 

 

Veel kijk-en kookplezier!

 

X Sofie

ps: elke dag om 18u bij VTM. ;)