Geslepen messen en stalen zenuwen in de finale van De Beste Hobbykok van Vlaanderen

maandag, 3 juni, 2013 - 15:38

In de finaleaflevering slijpt het tweetal nog één keer de messen. Ze steken hun ziel in een zelf samengesteld viergangenmenu. Een amuse, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert van topniveau, dat is wat Gert De Mangeleer en Sergio Herman verwachten. Het culinair atelier in Gent dient nog één keer als strijdtoneel, maar de voorbereidingen treffen Bram en Stephanie bij hen thuis in Zwalm en Wevelgem.

De twee hobbykoks weten de dag voor de finale perfect wat er ’s anderendaags op het bord van de sterrenchefs zal verschijnen. Bij Bram wordt dat als hoofdgerecht lamsvlees met een gevarieerd groenteaanbod, bij Stephanie een visgerecht. Alles onder controle dus. Tot Gert en Sergio de hobbykoks thuis opzoeken voor een laatste coaching. Zij namen beide menu’s onder de loep en hebben zo hun bedenkingen. Maar zijn de hobbykoks voldoende stressbestendig om hun tot in de puntjes voorbereide menu één dag voor de finale om te gooien?

Gelukkig kunnen Bram en Stephanie in deze zenuwslopende slotrace rekenen op de steun, het vertrouwen en de goede raad van hun familie. Zij worden uitgenodigd om mee aan tafel te schuiven en de gerechten van de twee koks te proeven. En er staan de finalisten nóg verrassingen te wachten. Ook hun twaalf collega-hobbykoks komen namelijk nog eens langs. Dat heeft alles te maken met de extra opdracht die de chefs in petto hebben en waarmee ze de parate kennis, flexibiliteit en het stressgehalte van de finalisten willen testen. Wie maakt in sneltempo de perfecte gegrilde oester met champagnesaus klaar? Wie weet onder extra tijdsdruk de rest van zijn zelf gekozen menu tot een goed einde te brengen? En wie wordt door Gert en Sergio uiteindelijk De Beste Hobbykok van Vlaanderen bevonden? Om het met de woorden van Sergio te zeggen: “dit is een ware thriller”...